Heilige schrik

De 250 beste columns uit Humo


Herman Brusselmans heeft al meer dan 30 romans geschreven. Maar hij is ook een meester op de korte afstand: zijn columns in Humo bewijzen dat elke week weer. "Heilige schrik" is een bundeling van zijn 250 beste columns.

Brusselmans' columns geven een prachtig vertekend beeld van zijn werkelijkheid en hoe hij die ziet in zijn ongebreidelde fantasie. Soms regent het, maar vaak niet. De schrijver ontmoet mensen en concentreert zich op dingen, zoals auto's, kerken, neuzen, violen, kleren, barkrukken en rivieren. Hij houdt zich bezig met ontwikkelingen, concepten, ideen, gedachten, cultuur, uitwassen, beperkingen of absolute stilstand.

Zijn thema's worden op de van hem bekende manieren vernieuwd of opnieuw uitgevonden. Er zijn de angst, de liefde, de dood, het verlangen, de eerbied en de afkeer voor het leven zelf. De ikpersonages, maar ook de anderen, zijn op zoek en het valt voor dat ze niets vinden, wat misschien toch hun oorspronkelijke bedoeling was. Mannen ontmoeten meisjes en vrouwen en omgekeerd, en hun wereldbeelden krijgen daarbij knauwen en littekens. Verschillende van deze columns, zoals Kind, Als je van me weggaat en Zegeningen, zijn ware klassiekers geworden.

Heilige schrik is een overzicht van de talloze letterkundige talenten van het fenomeen Herman Brusselmans.

Bestel dit boek nu voor 9.67 bij Azur.

 
Uitgeverij : Prometheus
Verschenen: 8 oktober 2004
Uitvoering: paperback
Formaat: 23 x 15 cm.
Omvang: 343 blz.
Prijs: 15
ISBN: 90-446-0512-7
EAN: 9789044605129


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 29-09-2004 - last updated on 27-12-2005