Logica voor idioten - Eerste druk - Uitgeverij Prometheus

Logica voor idioten


In deze roman buigt Herman Brusselmans zich op een bijzonder levendige manier over de vraag: is de roman dood? Zijn antwoord luidt 'ja', wat 'Logica voor idioten' meteen tot de laatste roman aller tijden maakt. En wat voor n!

We maken kennis met Brusselmans' leven in de periode van augustus 1996 tot en met februari 1997, een van de woeligste perioden in de Belgische geschiedenis. Waarom blijft men zoeken naar wat onvindbaar is? Was vroeger alles beter? Wat is hieromtrent de rol van het geheugen? Wat is het logische verschil tussen goede en foute idioten? Hoe komt het dat de succesvolste schrijver van Vlaanderen definitief ophoudt met autobiografien schrijven?

Maar vooral is 'Logica voor idioten' een liefdesroman. Hoe zit het als men de nagenoeg perfecte relatie heeft met een schitterende vrouw en toch altijd verlangt naar een 'bijmeisje'? De gedetailleerde zoektocht naar het uiteindelijke antwoord maakt Herman Brusselmans zo zot als een achterdeur - een gekte waar de lezer alleen maar profijt van heeft. Bij het lezen van deze roman vol betekenisloosheid, drama en verbaliteit zullen hoe dan ook tranen te pas komen: van het lachen en/of van het huilen.


Pocket-uitgave -2004

Uitgeverij: Ooievaar

Verschenen: oktober 2004

Uitvoering: pocket-uitgave

ISBN: 90 571 3783 6

AZUR prijs: 7,91 - KOOP HIER


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 10-01-2004 - last updated on 27-12-2005