Het zinnenloze zeilen

Het zinneloze zeilen


In het openingsverhaal van deze bundel laat Herman Brusselmans zijn ik-figuur verklaren: "Tijdens deze busrit zette ik me ernstig aan het denken, omdat dit hoort bij de taak van een schrijver: de werkelijkheid bedenken tijdens busritten om die naderhand te beschrijven, op onderhoudende boeiende interessante vermakelijke feeŽrieke wijze."

De vier verhalen in 'Het zinnenloze zeilen' laten een 'werkelijkheid' zien waarin de waanzin en de willekeur als het ware tot thema geworden zijn. Brusselmans confronteert zijn personages -en zijn lezers- met een onstuitbare opeenvolging van tragi- komische, hilarische en absurdistiche situaties, waarin pogingen om 'normaal' te functioneren steeds duidelijker tot mislukken gedoemd zijn.

De personages in 'Het zinneloze zeilen' zijn volslagen gedesoriŽnteerd en daarom hartstochtelijk eenzaam. De ontregelde hilariteit waarmee Brusselmans ze voorgoed heeft getekend onderstreept die eenzaamheid op een zonderlinge en onvergeetelijke manier. Dit vermogen maakt deze Vlaamse auteur bij zijn debuut al uniek.


Uitgave in de reeks Nieuw Verzameld Werk

Verschenen: april 2004

Uitvoering: gebonden

Formaat: 13 x 20,6 cm

Omvang: 159 blz.

ISBN: 90 446 0377 7

AZUR prijs: 14,07 Ä - KOOP HIER


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 09-01-2004 - last updated on 06-06-2005