De koffer

De Koffer


De Koffer is een strip van Caryl Strzelecki naar een scenario van Brusselmans. Die is daarmee trouwens niet aan zijn proefstuk toe, in tegenstelling tot wat op het achterplat wordt beweerd. Eerder werkte hij als scenarist voor Erik Meynen (Een bos op zoek naar bomen, 1988) en Eric Joris (Les cuisiniers dangereux, 1997).

Boris kende een simpelele jeugd als zoon van een Destelbergse houthakker, een Wommelgemse boerin en een buitenshuis werkende prostituee uit de buurt van Gent Sint-Pieters. Zoals veel jonge mensen was hij te stom om te studeren, en zoals veel stommeriken begon hij ten slotte een eigen zaak, in zijn geval een doordeweeks detectivebureau.

In De koffer moet Boris Vanderhoeven voor Fiona, een fotomodel van niet geringe schoonheid, haar vriend Jonas zien te vinden, die spoorloos is verdwenen met een koffer met mysterieuze inhoud.De zoektocht die Boris samen met Fiona onderneemt, leidt tot avonturen, tegenslagen en verbluffende verrassingen. Is Fiona wel wie zij zegt te zijn? Mag Boris met Fiona's tetten spelen? Wat zit er in de mysterieuze koffer? Het is allemaal te lezen in De koffer van Brusselmans en Strzelecki.

Wie is Caryl Strzelecki ?

Caryl Strzelecki werd in 1960 geboren te Koersel (Beringen Mijn). Na een opleiding aan de Grafische School in Eindhoven, debuteerde de tekenaar in een aantal regionale bladen. Vanaf eind '82 maakte hij een wekelijkse stopstrip 'Oebel en Isabel ' voor Top-Magazine, en enkele kleinere dingen voor Zonneland. Spoedig volgden andere bladen waaronder De Gazet van Antwerpen, 24 uur, Het Volk en niet te vergeten Robbedoes. Een eerste stripalbum verscheen in 1985 onder de titel 'Duistere tijden'. Daarnaast heeft Caryl zich meer dan vijftien jaar lang intensief beziggehouden met reclame. Na een lange periode van tien jaar, zonder publicaties, verscheen vorig jaar 'De koffer' naar een verhaal van Herman Brusselmans. Op het ogenblik werkt de tekenaar nauwgezet aan een bundel verhalen uit Hermans boek 'Bloemen op mijn graf'.

Bestel dit boek nu bij Azur voor 10.55 Euro.


Lees hier het volledige verhaal.

This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 12-08-2002 - last updated on 27-12-2005