[H]onder[d]broeken tegen kanker

Onderbroek van Herman Brusselmans brengt 650 Euro op voor het Kinder Kankerfonds

Onderbroek van Herman Brusselmans brengt 650 Euro op


Zaterdag 1 mei werden in de oude Pentascoop te Kortrijk honderd onderbroeken verkocht, die bewerkt werden door BV's tot ware kunstwerken. Een voor een unieke stukken. Het idee is geboren in de zomer van 2003 door Mike TA2 (Lees: Tattoo) en Philip Meurisse. Ze benaderde daarvoor het dit bedrijf Eskimo, en de daaraan verbonden stichting Eskimo met het bijzonder origineel idee ten bate van het Gentse Kinderkankerfonds.
Het voorstel was om honderd onderbroeken van Eskimo naar prominenten uit de wereld van de kunst, de sport, de muziek, televisie- en film op te sturen met de vraag deze te personaliseren, dit met de bedoeling de onderbroeken achteraf voor het goede doel te veilen.
Dit project werd door de B.V's bijzonder enthousiast onthaald en hun ontwerpen getuigen dan ook van grote creativiteit, humor en originaliteit.
In de collectie kwamen dan ook kunstzinnige onderbroeken terecht van de hand van de meest uiteenlopende bekende figuren: van kunstenaar Wim Delvoye tot schrijver Herman Brusselmans, van acteur Stany Crets, tot de populaire familie Pfaff, zelfs de complete ploeg van Anderlecht stuurde een onderbroek in.
De veiling werd een groot succes, en het eindbedrag werd 35.587 Euro. Het topbedrag werd betaald voor een werkje van de hand van Wim Delvoye. Er werd 3.300 Euro voor geboden. Een kunstwerk van Yvan Theys bracht 2800 Euro op, en het grootste werk, een Paris-Dakar race-overall van Koen Wouters, met bijhorende onderbroek, was goed voor 2400 Euro. De broek van Herman Brusselmans, bewerkt met het motto 'Iedereen is uniek behalve ik', kreeg voor 650 Euro een eigenaar toegewezen. De webmaster PalmBoy van de site waar U nu leest, reed speciaal hiervoor tot Kortrijk, maar moest bij 400 Euro passen, en de grote kannonen laten verder bieden.

Bron: PalmBoy: 2 mei 2004

This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 02-05-2004 - last updated on 02-05-2004