Ondeugend Lekker!

Ondeugend Lekker!‘Ondeugend Lekker !’ is een boek vol culinair ondeugende verhalen waarin voedsel gebruikt wordt om te overtuigen, te behagen, te verleiden, te misleiden, ja zelfs om te doden. Waar men voedsel gebruikt om macht te verwerven, vergiffenis te vragen of om zijn of haar zinnenprikkelende culinaire fantasieën uit te werken.

Sensuele personages, hartverwarmende anekdotes, duivelse ingrediënten, passionele zonden, exotische kruiden,… ze passeren allemaal de revue.


Pascale Barbion, Kookgastronoom van Vlaanderen, vroeg aan enkele creatieve Vlamingen een persoonlijk voorval waarbij ze voedsel of drank gebruikt of misbruikt hebben voor iets anders dan gewoon maar om de maag te vullen. Een voorval waardoor de poorten van de hel of de hemel geopend werden. Kortom, zij vroeg aan hen een verhaal met pretoogjes!


Walter Ertvelt, Luc De Vos, Frans-Jos Verdoodt, Herman Brusselmans, Djamel, Kristel Stefens, Jo Decaluwe, Murielle Scherre, Freek Neirynck, Eveline Hoorens, Stefaan Van Laere, Mieke Debruyne, Jos Van Hemelrijck, Jean Heylbroeck, Herwig De Weerdt en Hilde Braet verklappen in dit boek hun al dan niet gerealiseerde culinaire fantasieën.


Deze verhalen worden aangevuld met schitterende illustraties van Tatjana Blondé, Stief Desmet, Gerard Leysen en Panamarenko.


De opmaak is verzorgd door Afreux en het boek is op een ecopers gedrukt door het drukkerscollectief De Wrikker.

Ondeugend Lekker - Foto Hilde Braet

Foto: Hilde Braet


‘Ondeugend Lekker!’is een boek over genieten, over nieuwsgierigheid, over plezante stoutheid. Of zoals ‘De Gentenaar’ het verwoordt: “… Elke bladzijde in het boek wil erotiek en eten en drinken met elkaar verbinden. Freek Neirynck schrijft hoogst sensueel, Herwig De Weerdt zorgt voor bloedstollende spanning met zijn chirurgie en scalpels, Murielle Scherre, de Gentse schone die de mooiste behaatjes van het westelijk halfrond ontwerpt, houdt van eten zonder handen. Mozarella op een gevoelig plekje als het ware. Stefaan Van Laere ontbindt zijn duivels, Jo Decaluwe is een erotische plaaggeest en Stief Desmet maakte het mooie ‘Me as a monkey’. Herman Brusselmans bekent dat hij nooit kookt en ook Luc De Vos ontbloot zijn ziel.”


Het boek werd voorgesteld op de eerste dag van de Gentse Feesten (15 juli 2006).


Het boek is zowel gedrukt, als digitaal te verkrijgen via de site: www.ondeugendlekker.eu

 
Uitgeverij: Rodenbachfonds
Verwacht: 15 juli 2006
Uitvoering: linnen kaft, genaaid en gebonden
Formaat: 14 x 21 cm.
Omvang: 126 blz.
ISBN: 90-7648-601-8
Prijs: 18 €


Google
 
Web www.Brusselmans.be

This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 04-05-2006 - last updated on 26-08-2009

You're visiter number since 04-05-2006