Behoud de begeerte

Schrijvers over liefde, begeerte & aanverwante aangename ongemakken...

Samenstelling Paul Demets


Er wordt veel over de liefde gesproken, er wordt veel verzwegen. Maar erover geschreven, dat in elk geval. Deze door Paul Demets samengestelde bloemlezing, tot de rand gevuld met teksten van auteurs die de voorbije twintig jaar hun opwachting maakten in de literaire programma's van Behoud de Begeerte, wil laten zien hoe dat op oneindig veel manieren kan. De auteurs maken hun opwachting in alfabetische volgorde, in de taal van de liefde, lust, begeerte en aanverwante aangename ongemakken. Een boek dat zin heeft. In u.

Deze bloemlezing bevat een keuze uit teksten van de meer dan driehonderd auteurs die tot nu toe hun opwachting maakten in de literaire programma's van v.z.w. Behoud de Begeerte. wat het proza betreft, gaat het bijna altijd om fragementen uit romans of verhalen. In een aantal gevallen gaat het om door Behoud de Begeerte in samenwerking met de auteurs geredigeerde fragementen, omdat ze gebruikt werden om voor te lezen in één van de programma's. Dat is zo voor de teskten van Walter van den Broeck, Jeffery Eugenides, Arnon Grunberg, Erwin Mortier, Harry Mulisch, Connie Palmen, Lucinda Rosenfeld en Leon de Winter.

Samensteller Paul Demets (°1966) is dichter (De papegaaienziekte, Meulenhoff,1999 en Vrees voor het bloemstuk , DRUKsel,2002), essayist (De wereld van Jan fabre, Ludion,2002) en poëzierecensent voor De Morgen, Knack en de VRT-radio.

Het bevat het werkje 'Geliefden' van Herman Brusselmans, uit: Heilige schrik, Prometheus, Amsterdam, verschijnt najaar 2004.

Voor inlichtingen over Behoud de Begeerte, bezoek de website

 
Uitgeverij : Lannoo
Verschenen: 2004
Uitvoering: hardback
Formaat: 15,5 x 20,5 cm.
Omvang: 180 blz.
Prijs: 5 € (+ 7 spaarpunten uit De Morgen)
ISBN: 90-209-5656-6


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 04-02-2004 - last updated on 04-02-2004