Dif Nr.2


De verschijning van het bookazine leek even onzeker nadat LJ Veen Uitgeverij zich begin dit jaar terugtrok omdat het nieuwe bookazine niet voldeed aan de verwachtingen in de markt. Het aantal verkochte exemplaren scheen niet voldoende om de kosten te dekken van het gigaproject waaraan 150 journalisten, fotografen, vormgevers en illustratoren meewerkten. Maar Dif is terug. De nieuw opgerichte uitgeverij Dif Books brengt nummer 2 uit met een aantal opvallende wijzigingen. Dif is in prijs verlaagd en de minimalistische zwarte cover heeft plaatsgemaakt voor een bijzondere illustratie. Ook de onderwerpen zijn sterker en veelzijdiger dan vorig jaar. Het grote interview is dit jaar met niemand minder dan Johan Cruijff. “De god, de vader en de heilige geest,” betitelen interviewers Wim en Wilfried de Jong hun verhaal. Ze zagen hun jongensdroom in vervulling gaan met een zeer openhartig gesprek over veel meer dan voetbal alleen.
Een in opdracht van Dif door onderzoeksbureau Wemar uitgevoerd onderzoek is een onthullende inleiding van een indringende documentaire over internetdating en –seks. Een reconstructie van hetgeen er aan PR gebeurde na de ramp in Bhopal, (dit jaar 20 jaar geleden) geeft een onthutsende kijk op een Amerikaanse persbureau en haar opdrachtgever. Verder bevat Dif een interessante serie over ontwikkelingssamenwerking in Afrika, de vrouwen van seriemoordenaars, inclusief de test ‘ben ik psychopaat’ en een speciaal voor Dif geschreven verhaal van Richard Klinkhamer: de man die zijn vrouw vermoordde en daarover een roman schreef. En een kijkje achter de schermen in de wereld van de literaire uitgeverijen.
Uitsmijter dit jaar is een serie over homofobie in de voetbal. Hugo Borst beschrijft zijn zoektocht, Erwin Olaf fotografeert de praktijk en een panel van bekende TV-homo’s kiezen de tien topvoetballers die naar hun mening het meest waarschijnlijk van de andere kant zijn. Literatuur komt aan bod door bijdragen van onder andere Thomas Ross, Manon Uphoff, Abdelkader Benali, Ronald Giphart en Herman Brusselmans.

Bekende namen in Dif nr. 2: Johan Cruijff, Erwin Olaf, Wilfried de Jong, Herman Brusselmans, Hugo Borst, Abdelkader Benali, Jan Mulder, Hugo Camps, Thomas Ross, Manon Uphoff, Annelies Verbeke, Francisco van Jole, Connie Palmen, Michiel Romeijn, Ronald Giphart, Yasmine Allas, Ruud de Wild, Wendy van Wanten, Philip Freriks, Wim de Jong, David Kleijwegt, Kamagurka, Lydia Rood, Heleen van Royen, Paul Berends, Otto Snoek, Madeleine Berkhemer, Klaas Jan Kliphuis, Ingrid Baars, Hélène Dumas, Jac Goderie, Jacques d’Ancona, Klaas Vos, Henk Krol, Marc van der Linden, Luc Tuymans, Mylène de la Haye, Kenneth Hope, Hendrik Jan Korterink, Fons Burger, Marcel van der Vlugt, Gert Hage, Luuk Bode, Dave Gray, Oscar Steens, Francis Fukuyama, Ron Arnold, Willem Pekelder, Hélène Schilders, Arie Kievit, Pieter Schol, Arnoud Groot, Richard Klinkhamer, Kristien Hemmerechts.

 
Zie ook: www.dif-web.com
Uitgeverij: Dif Books - Rotterdam
Verschenen: 14 oktober 2004
Uitvoering: Ingenaaid
Formaat: 22,5 x 29 cm.
Omvang: 400 blz.
Prijs: 19,90 €
(tijdens Boekenfestijn 2005: 10.95 €)
ISBN: 90-808654-2-7


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 28-10-2004 - last updated on 06-06-2005