Dif Nr.3

Na bookazine komt Dif met crossmedia versie


Dif krijgt dit jaar meerdere verschijningsvormen. Na het Dif-bookazine dat half november verscheen komt Dif over twee weken met een magazine, een website en een luisterversie. Het is alweer het derde jaar van Dif, het jaarboek met zijn originele vormgeving, illustraties en fotografie. Het eerste nummer verscheen in 2003 bij L.J.Veen in een oplage van 40 duizend exemplaren. Veen stootte Dif het jaar daarop al af, omdat de eerste jaargang lang niet uitverkocht was geraakt en omdat Dif om rendabel te kunnen zijn in een oplage van 75 duizend verkocht zou moeten worden, aldus toenmalig L.J.Veen- uitgever Marie-Anne van Wijnen.

In 2004 verscheen Dif bij de Rotterdamse uitgeverij Brighter World, eigendom van initiatiefnemers Fons en Jacqui Burger. Deze onderneming is gespecialiseerd in het combineren van oude en nieuwe media: film en televisieproducties, magazines en andere vormen van drukwerk in combinatie met internet, cd-rom en andere nieuwe ontwikkelingen op communicatiegebied. Jacqui Burger zei toen: 'Ons gevoel zegt dat er behoefte is aan een bookazine, aan een blad waar je langer in kunt bladeren dan in het doorsnee tijdschrift, maar dat je gemakkelijker aanschaft dan een duur uitgevoerd boek. Om zoiets in de markt te zetten heb je drie vier jaar nodig.'

Nu komt Brighter World dus met Dif Magazine, een vergrote beeldversie van Dif, inclusief een jaaroverzicht van fotopersbureau Hollandse Hoogte van 50 pagina's. Dif Magazine telt 250 pagina's en kost in de winkel 12,50 euro. Het magazine bestaat voor 95 procent uit beeld. Op de website www.dif-web.com kan de bijbehorende tekst worden gelezen. Zo wordt het verhaal van Ronald Giphart en Herman Brusselmans uit het bookazine voorgelezen. Ook kunnen reportages worden gedownload voor cd of iPod. Volgens Jacqui Burger is deze nieuwe uitgave te plaatsen in het licht van de veranderingen op de markt, die zich volgens haar steeds meer ontwikkelt tot een gecombineerde lees-, kijk en luistermarkt. Voorlopig worden de inkomsten voor de crossmediale uitgave geheel uit het magazine gehaald, lezers hoeven niet extra voor een bezoek aan de website te betalen. Ze kunnen op de site van Dif Magazine terecht met een toegangscode die ze in het magazine vinden.

'Dif spreekt veel mensen aan die niet in de boekhandel komen', aldus Burger: 'Met het magazine kunnen we deze doelgroep beter bereiken dan via de boekhandel. Gespecialiseerde kiosken kopen het bookazine niet in, maar het magazine wel.' Daarnaast merkt ze interesse van bedrijven die Dif weggeven als nieuwjaarsgeschenk. 'Het is een interessant relatiegeschenk. Steeds meer jonge bedrijven identificeren zich met Dif. Zo is er een automatiseerder die er vierduizend van afneemt.' De oplage van het Dif bookazine is 25 duizend, die van Dif Magazine 20 duizend. (Bron: Boekblad)

 
Zie ook: www.dif-web.com
Uitgeverij: Dif Books - Rotterdam
Verschenen: november 2005
Uitvoering: Ingenaaid
Formaat: 22,5 x 29 cm.
Omvang: 400 blz.
Prijs: 24,50


Gestrand in Roesbeek

Ronald Giphart en Herman Brusselmans

Ingesproken door Fons Burger

Deel 1: Wat er aan vooraf ging en waarom
Waarin Ronald Giphart en Herman Brusselmans elkaar ontmoeten in café de Engelse Reet, Herman effectief en doeltreffend koffie drinkt en Giphart droomt van mannen die melk geven door hun lul.

 


Deel 2: Of je gelooft of niet
Waarin Brusselmans en Giphart samen optreden, het Literaire Festival van Roesbeek headlinen, Giphart met regiseuse Elsa naar frituur Abdullah gaat en Brusselmans de tweede set wint.

 


Deel 3: Steeds op weg en weer terug
Waarin het olijke duo in Gipharts sportwagen rijdt, door een straat rijden die naar Hermans kapsel is vernoemd en een agent Gipharts glimlach als een homoseksuele toenaderingspoging interpreteert.

 


Deel 4: Te vroeg
Waarin de twee vertellen over de jeugd van Annelies Verbeke (Vader Verbeke: ‘Het was een hel), ze citeren uit het boek ‘Het flamboyante leven van Dieuwertje Blok en Brusselmans een enorme boon heeft voor Heleen van Rooyen.

 


Deel 5: Schrijvers onder elkaar
Waarin Arnon Grunberg altijd huilt, de spanning stijgt voor het optreden en Heleen van Royen haar mond moet spoelen. 

 


Deel 6: De finale.
Waarin Giphart en Brusselmans het feestje ongelooflijk saai vinden

 


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 26-02-2006 - last updated on 26-02-2006

You're visiter number since 26-02-2006