Doodspraak

Anton Dautzenberg en Eric-Jan van Gorkum


Een interviewboek waarin de auteurs verslag doen van de gesprekken die zij voerden met 16 in hun ogen interessante Nederlanders en Vlamingen. Het onderwerp van de gesprekken: de dood.

De zestien personen: majoor Bosshardt, Pierre Kartner, Paul Verhoeven, Hans Dorrestijn, Jomanda, Emile Ratelband, Josse de Pauw, Jan Marijnissen, Herman Brusselmans, Jan Rot, Luc de Vos, Dolf Jansen, Antje de Boeck, Def P, Annelies Verbeke en Carice van Houten. Van oud naar jong. De tegenovergestelde beweging van Magere Hein.

Enkele vraaggesprekken verschenen eerder in VARA TV-Magazine en Humo. De volgorde is op geboortejaar, zodat een mooi beeld ontstaat van eerst de oudste en tenslotte de jongste (van 1913 naar 1976). Alle verhalen tezamen geven een fraai inzicht in de grote diversiteit die er aan levenservaringen en doodsvisies is. Door deze rode draad 'de dood' en door deze boekformule komt de lezer als vanzelf in contact met die hele breedheid en ook met de verhalen van mensen van wiens soms heel verrassende invalshoeken en biografische achtergronden men anders niet gauw kennis had kunnen nemen. Een boek dat door zijn opzet van ga er nu eens voor zitten en vertel maar, zeer boeiend en behoorlijk meeslepend is. Een bundel heel mooie thema-interviews.

Meer info en achtergronden op hun site Doodspraak

 
Uitgeverij: Kempen Uitgeverij
Verschenen: 20 november 2005
Uitvoering: paperback
Formaat: 16,8 x 24 cm.
Omvang: 144 blz.
Prijs: 19,50
ISBN: 90-6657-372-4This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 20-03-2006 - last updated on 20-03-2006

You're visiter number since 20-03-2006