Klap & de Vuurpijl : School


"Wat wil jij eigenlijk worden?"
"Voetballer, drummer of schrijver," zei ik.
"Zo meteen een voetballer, drummer of schrijver tegen je smoel!" riep m'n vader.
"Heb je het ooit al geweten?! Waar heb ik het aan verdiend om zo'n idioot van een zoon te hebben! Voetballer, drummer of schrijver zegt hij! Zou je hem niet!"
"Dat is maar een bevlieging, Gust," zei m'n moeder. "De toekomst, die komt later wel. Eerst sturen we hem naar een goeie middelbare school."


Ziehier een symbolisch fragment uit 'Een geslaagd leven' van de vileine Vlaamse vedette Herman Brusselmans. Symbolisch omdat het fenomeen school op alle auteurs van de nieuwe lichtvoetige reeks Klap & de Vuurpijl een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten en inderdaad als opmaat dient voor... een geslaagd leven.


In dit eerste themanummer verhaalt een dozijn auteurs over bijzondere belevenissen op en rond school. Als leerling, ophaalvader of docent. De verhalen stuiteren alle kanten op (van onhandig ontluikende liefdes en illegale schoolradio tot treurig treitergedrag), ontroeren ('De mooiste meters' van Dolf Jansen), onthullen (womanizer Viggo Waas werd op het schoolplein uitgemaakt voor homo), maar bieden docenten ook hoop in bange dagen: ex-leraar Peter Heerschop geeft een opbeurende cursus schoolkamp.

 
Uitgeverij : FC Klap B.V.
Verschenen: oktober 2003
Uitvoering: paperback
Formaat: 20 x 26 cm.
Omvang: 94 blz.
Prijs: 7,50 euro
ISBN: 90-77119-28-0


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 07-12-2003 - last updated on 27-12-2005