Feesten van Liefde & Begeerte

Liefdespoëzie & -proza uit 'Behouden Begeerte'

Samenstelling Luc Coorevits


Het gebeurd niet vaak, en zeker niet vaak genoeg, dat een literair podiumprogramma een tweede leven krijgt als boek & cd. Dat dit met 'Behouden Begeerte' wel het geval is, juichen wij dan ook van harte toe. Eerst een theatertournee, dan een boek & cd: prima idee. Laat het maar een traditie worden, een gewoonte, een rage. Er breken voor Saint Amour en Geletterde Mensen nóg mooiere tijden aan.
'Behouden Begeerte' is de titel van de jubileumvoorstelling die de literaire vereniging Behoud de Begeerte naar aanleiding van haar twintigste verjaardag op zondag 31 oktober 2004 te Antwerpen presenteerde. Vijfendertig schrijvers en muzikanten maakten de voorstelling tot een waar feest. Pers en publiek ervoeren de avond als 'memorabel'.
Niet alle teksten van 'Behouden Begeerte' zijn in 'Feesten van liefde en begeerte' opgenomen. Dat kon ook niet, want het programma duurde bijna vijf uur. Een keuze uit het royale en gevarieerde programma drong zich op. Voor Behoud de Begeerte, dat jaarlijks duizenden mensen naar Saint Amour lokt, lag het selectiecriterium voor de hand: teksten over liefde en begeerte. Dat leverde een magnifieke oogst op: overvloedig, rijp, lekker, fris, sappig en kleurrijk. Redenen genoeg tot feesten.

Alle teksten van het boek vindt u als live-opname terug op de bijgevoegde audio-cd - overigens mét bonus-track: 'Shadows of your smile' van Mauro.

Van Herman Brusselmans vinden we het werkje 'J'ai deux amours' uit Mooie jonge goden terug.

Voor inlichtingen over Behoud de Begeerte, bezoek de website

 
Uitgeverij : Lannoo
Verschenen: 2005
Uitvoering: hardback
Formaat: 14,5 x 21,5 cm.
Omvang: 64 blz.
Prijs: 6,95 € (+ 5 spaarpunten uit De Morgen)
ISBN: 90-209-6142-X


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 16-02-2005 - last updated on 16-02-2005