De avonturen van Kapitein Sharkey

en andere piratenverhalen

geschreven door A. Conan Doyle, vertaald door Herman Brusselmans


Zelfs het fluisteren van zijn naam, stond gelijk met een spelletje kielhalen. Naar hem kijken betekende meestal de gruwelijkste folteringen. Hem aanspreken durfden alleen degenen die hun leven grondig beu waren.

KAPITEIN SHARKEY!

Nooit had een wreder piraat de blauwe wateren onveilig gemaakt. Nooit beefden en sidderden trouwe en moedige zeevaarders meer dan toen ze al was het maar een glimp van de 'Happy Delivery', zijn onvolprezen driemaster met wel twintig kanonnen, aan de horizon zagen verschijnen.

Kapitein Sharkey was niet alleen een pervers machtswellusteling, hij was tevens een geraffineerde en sluwe kaper. Zijn listen werden zo mogelijk nog beruchter dan zijn koelbloedige slachtpartijen. Slechts enkele dapperen kruisten de degen met hem. Hun spannende relaas kan je in dit boek lezen.

Want op een dag...

'Ik heb er zo genoeg van dat ik tegenover hem hetzelfde gevoel heb als ten opzichte van pâté de foie gras, waarvan ik eens teveel heb gegeten, zodat ik vandaag de dag nog misselijk word als ik alleen de naam al hoor.' Dat schreef Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930) over zijn beroemde creatie Sherlock Holmes. Alhoewel Holmes stilaan een pseudoniem voor Doyle werd, liet de schrijver een boeiend oeuvre vol avontuur na. Naast romans als 'The Lost World' (1912) en 'The Land of the Mist' (1925) schreef hij talloze thriller-, detective-, medische, historische en oorlogsverhalen.

 
Ooorspronkelijke titel: Captain Sharkey
Uitgeverij: Dedalus
Verschenen: 1990
Uitvoering: paperback
Formaat: 12,5 x 20 cm.
Omvang: 128 blz.
ISBN: 90-5281-010-9


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 12-01-2004 - last updated on 12-01-2004