De Verhuizing

Verhalen en gedichten over verhuizen


'Gipsplaatjes' bleek een toverwoord bij het moderne bouwen. Overal wilden ze 'gipsplaatjes tegenaan', muren, plafonds: 'Die ouwe troep deruit, de handel wat laten zakken, en dan een strak plafonnetje met gipsplaatjes, makkelijk te isoleren ook.'

GEERTEN MEIJSING, 'Veranderlijk en wisselvallig'

Wat betekent een verhuizing in iemands leven? Neem je vrijwillig afstand van je oude huis omdat zich een beter huis aandient, of ben je gedwongen om te vertrekken? Auteurs werd gevraagd naar hun ervaringen -hetzij autobiografisch, hetzij in een fictionele vorm gegoten- en dat leverde een bundel op met hilarische, aandoenlijke en zelfs metafysische verhalen en gedichten.

Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis; denk alleen al aan alle rompslomp die het met zich meebrengt. Een verhuizing kan je hele leven op z'n kop zetten, maar kan ook verhelderende inzichten bieden.

Ook de praktische kanten van verhuizen komen in De verhuizing aan bod: hoe om te gaan met werklieden? Wat zijn de financiŽle consequenties? Wat te doen als je zelf twee linkerhanden hebt? En wie gaat er mee naar het nieuwe huis en wie laat je achter?

Een dertigtal literaire Nederlandse en Vlaamse auteurs vertelt over de haken en ogen aan het verhuizen. Na het lezen van De verhuizing bedenkt u zich wel twee keer.

Herman Brusselmans schreef speciaal voor dit boek 'De laatste muren'

 
Uitgeverij : Prometheus
Verschenen: 2003
Uitvoering: paperback
Formaat: 12,5 x 20 cm.
Omvang: 248 blz.
Prijs: 12.50 Ä
ISBN: 90-446-0327-2


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 12-01-2004 - last updated on 12-01-2004