Op verzoek van Ruud VreemanHoe genereer je publiciteit voor je werk? Laat dat maar over aan communicatieadviseur Anton Dautzenberg, een 38-jarige oud-economiestudent aan de UvT.

In 2002 haalde de Tilburger de nationale pers als brein achter de spraakmakende beeldvormingscampagne 'Hoe leuk zijn Marokkanen?' en vorig jaar met het boek 'Doodspraak', vol interviews met bekende Nederlanders over de dood, en waarin onder meer Jomanda sappige uitspraken doet. En een paar maanden terug was het weer raak; één van de columns die Dautzenberg schrijft onder het pseudoniem Troy Titane zou op last van de AIVD verwijderd zijn van de licht-anarchistische cultuursite www.tilburgz.nl, zo beweerde de columnist met stalen smoel.

Niks van waar natuurlijk, maar de gratis voorpubliciteit voor zijn vorige week verschenen columnbundel 'Op verzoek van Ruud Vreeman', was binnen. Natuurlijk bevat het boek, uitgegeven door Tilburgz.nl, de gewraakte column; 'De Marokkaans gekleurde lul', waarin Rita Verdonk seks heeft met een Marokkaan. De columns, minimalistisch verbeeld door de Haarlemse spotprenttekenaar Bandirah, Troy Titane's vaste illustrator, drijven op een mix van poep, plas en seks en provocerende, absurdistische humor.

Zie de fictieve conversatie aan het begin van de 'titelcolumn': "Scooterwijven met overgewicht, en met wormen", fluistert Ruud Vreeman in mijn oor. "Daarom is het ook zo fijn om burgemeester van Tilburg te zijn." "Waarom wormen?" is mijn logische vraag. "Vanwege de eiwitten, puur vanwege de eiwitten." Het 'voorwoord' werd geschreven door de schrijver Herman Brusselmans, niet geheel toevallig. Dautzenbergs columns, waarin zijn liefde voor cinema de rode draad vormt, lijken geïnspireerd door de cynische humor van het Vlaamse enfant terrible, maar zijn opgesteld in een eigenzinnige, staccato stijl. Het moge duidelijk zijn, de Tilburgsche Absurdistenschool heeft er een leerling bij, en best een veelbelovende.


[DvdB]

 
Verschenen: november 2005
Uitvoering: Hard cover, stofomslag, leeslint
Oplage: 250 stuks
De eerste 100 zijn genummerd en gesigneerd
Formaat: 15,2 x 21,8 cm.
Omvang: 136 blz.
Prijs: 15 €
ISBN: 90-810-0931-1


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 27-12-2005 - last updated on 27-12-2005

You're visiter number since 27-12-2005