Herman Brusselmans in Vara TV Magazine


Dol op wijfjes, over Keith Moon"Er zijn nogal wat mensen die niet weten wie Keith Moon is. Ik neem hen niks kwalijk, maar als je niet weet wie Keith Moon is, dan weet je nog een heleboel andere dingen niet over hem. Daarom zal ik thans even mijn gewaardeerde licht over hem laten schijnen. Keith Moon werd geboren als baby op 23 augustus 1946 in een onooglijk dorpje in het Engeland - genaamd Willesden - dat alleen bekend was omdat er ooit eens een antilope was ontsnapt uit een plaatselijk antilopenkwekerij. De ouders van Keith Moon, de heer en mevrouw Moon, waren zo arm dat ze de oude kleren moesten dragen van de grootouders van Keith Moon. Er was zodoende geen geld voor een peperduur drumstel want ja, reeds op vierjarige leeftijd verraade Keithje een enorme interesse voor drummen. Hij drumde op alles wat voorhanden was, op potten, plannen, de vloer, de muren en het plafond, waarbij hij op een laddertje stond. Toen vader Moon met de loterij 125 pond won, wist hij de droom van zijn inmiddels 15-jarige zoon waar te maken. Toen was het hek van de dam - Keith was niet meer van dat drumstel weg te slaan. Het was zelfs zo erg dat als moeder Moon riep: "Keith, komen eten!", hij eerst nog twee uur doordrumde. Toen ze dat doorhad, maakte moeder het eten twee uur later klaar, en zo kwam alles nog goed, alleszins wat het eten betrof."


"In die tijd waren er drie andere jongens, RD, PT en JAE, die op zoek waren naar een drummer. Dat heette eerst The Who Boys, daarna The Who's en tenslotte The Who, de enige naam die hen later beoremd zou maken. Keith deed auditie en hij werd aangenomen. De legende vertelt dat hij van blijdschap, opgewonden als hij was, door het open raam viel en in een bessenstruik terecht kwam. een foto van die bessenstruik is opgenomen in de ultieme biografie van Keith, "Keith As We Know Him", van rockjournalist Jack Johnson. En zo begon de historie van een van de beruchtste rockbands. Keith leerde een vriendinnetje kennen, Kim Smith, waarmee hij zijn eerste seksuele ervaring had. Bij hun tweede seksuele ervaring, een uur later, was het al raak: Kim werd zwanger. Hieruit werd een dochter geboren, Mandy. Haar vader was echter vaak uithuizig, mede door de optredens van The Who in binnen- en buitenland. Daar leerde Keith de geneugten kennen van drugs en alcohol. Zoals we weten zijn die niet goed voor de gezondheid. Keith overdreef toch wel ietwat met het spul. Op sommige dagen dronk hij 3 flessen whiskey, met een lijntje coke erachteraan. Soms sloeg hij de 3 flessen whiskey over en nam meteen het lijntje coke. Ja, soms sloeg hij ook het lijntje coke over. Dat was op een van de zeldzame dagen dat hij nuchter bleef, op een occasionele spuit hero´ne na. Je zou denken dat het drumwerk van Keith hieronder zou lijden, en ja hoor, het gebeurde weleens dat hij naast een trommel sloeg, wat hij wist te maskeren door de volgende keer de trommel wel degelijk te raken."


"De andere leden van The Who en de platenmaatschappij zagen Keith's neergang met lede ogen aan en gaven hem een persoonlijke assistent, Dougal Butler, die er op moest letten dat Keith niet meer dronk, snoof, spoot, naast de trommels sloeg of een vrouw onverwachts bij de onderbroek greep, want Keith was dol op de wijfjes. Voor zijn eigen vrouw was Keith minder vriendelijk. Hij liet haar alle hoeken van de kamer zien. Ze verliet hem voorgoed in 1973, waarbij ze Mandy meenam, gehuld in een dekentje. Keith woonde inmiddels op een prachtig landgoed, Tara, in Surrey. Op een keer duwde hij, tijdens een feest, zijn assistent Dougal door het open raam. Hij vergaf het Keith niet, diende zijn ontslag in en ging terug bij zijn moedertje wonen in Brompton Ford, een onooglijk dorpje, dat alleen bekend stond omwille van zijn populatie rietvorsen. Hoe meer succes The Who kreeg, hoe verder Keith afgleed. Hij nam pillen om van zijn verslavingen af te komen, probeerde van die verslaving af te komen door geen enkele pil meer te nemen. Reeds op 32-jarige leeftijd werd het hem teveel zodat hij overleed."


Bron : Vara TV Magazine / 25-03-06

Google
 
Web www.Brusselmans.be

This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 03-05-2006 - last updated on 03-05-2006

You're visiter number since 03-05-2006