H.B.

De Geverniste Vernepelingskes


Margriet Hermans, Ingeborg, Koen Crucke, Sabine De Vos, Els De Schepper en Herman Brusselmans hebben alvast twee zaken gemeen. Niet alleen zijn ze BV, Urbanus en Jan Bosschaert  zetten hen en nog veertig andere BV's-vooral letterlijk- in hun blootje in De geverniste vernepelingskes. "Een strip voor volwassenen van 7 tot 77", vinden de twee.

Jan Bosschaert (tekenaar): Mensen zien graag bloot. Een blote BV is nog plezanter, zeker bij wie je dat niet verwacht, zoals Veronique De Kock, Martine Tanghe of Andrea Croonenberghs.

Het gaat er bijwijlen pittig aan toe. 
Urbanus (scenarist): We hebben het allemaal kwajongensachtig proberen te houden, met een sfeertje van "als die BV erin mag, waarom ik niet?" Zóver zijn we tenslotte niet gegaan. Ik wil achteraf nog met mensen kunnen babbelen.

Jacques Vermeire: Ah, sta ik erin met een toeter in mijn achterste? Daar wist ik niks van. Maar ik vind het zeer fijn, ook als stripliefhebber. Ik ken Urbanus en Jan zeer goed en ben een grote fan van Jan zijn tekenwerk. Bovendien hebben ze die strip niet gemaakt om een paar BV's een loer te draaien, denk ik.

-L.G.

Bron : Het Volk - 18/03/88

H.B.


This page was created by Erik 'PalmBoy' RAEYMAEKERS

created on 17-10-2002 - last updated on 09-09-2003